HíreinkÚjgenerációs csomagolóanyagok - fenntarthatóság Rovema módra

 

    Csökkentsd, használd újra, hasznosítsd újra és GONDOLKOZZ fenntarthatóan -
    ez a ROVEMA fenntartható csomagolás koncepciója.

 

Felelősen gondolkodó vállalatként gyártó partnerünk, a ROVEMA GmbH a fejlesztései során is szem előtt tartja a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő módon történő hasznosítását és a környezetkímélő eljárások alkalmazását.

A ROVEMA számára egyaránt fontos a gyártás során felhasznált energia csökkentése, a csomagolási mennyiség optimalizálása, a környezettudatos szállítási csomagolás kialakítása, illetve a szállítás során a CO2 kibocsátás csökkentése is.

De a ROVEMA termékek és berendezések elsősorban az olyan innovatív technológiák felhasználásával válnak gazdaságilag fenntarthatóvá, amelyek az egyre nagyobb teret hódító megújuló csomagolóanyagok használatát is lehetővé teszik.

De mit is jelent a ROVEMA számára a fenntartható csomagolás a gyakorlatban?

Biológiailag lebomló és komposztálható csomagolóanyagokat, fenntartható erdőgazdálkodásból származó papírt a papírcsomagolásokhoz, keskenyebb hegesztés és vékonyabb fóliák alkalmazásával kisebb csomagolóanyagfelhasználást vagy például visszazárható csomagolás kialakítását.

A csomagolás során a környezeti szempontok szem előtt tartása mellett azonban legalább olyan fontos tényező a termékminőség megfelelő védelme is, különösen igaz ez gyorsan romló élelmiszerek vagy például babaételek esetén.

Mindezek figyelembevétele mellett a ROVEMA GmbH az elmúlt 18 hónap során összesen több mint 180 különböző csomagolóanyag bevonásával végzett teszteket, ezek főleg papír és műanyag mono csomagolóanyagok voltak.

A tesztek eredményei szerint a tesztelt anyagok nagy része biztonságosan alkalmazható a Rovema gépein.

- Papírcsomagolást ajánlunk például a következő terméktípusok esetén:

száraztészták, cukrok és alapmüzlik, rizsfélék, pralinék és csomagolt édességek

- Műanyagcsomagolást a következő terméktípusok esetén javaslunk:

ömlesztett édességek , szemes kávé aromavédelemmel, magas zsírtartalmú porok (kávépor, tejpor stb.)

Az újrahasznosítható és környezetbarát csomagolóanyagok használatával kapcsolatos pontos anyagleírások és ajánlások megtalálhatóak a ROVEMA honlapján is, de értékesítő kollégáink szívesen állnak rendelkezésre, további tájékoztatásért forduljanak hozzánk bizalommal.

Vissza